#1 | Hoe gaat het?

Jouw welzijn

Hopelijk gaat het goed met je! Maar wat bedoelen we eigenlijk met deze vraag? Het is eigenlijk een vraag naar je welzijn. Maar welzijn of welbevinden hangt van zoveel zaken af. Deze vraag heb je niet zomaar beantwoord.

Tijd en aandacht

Toch is het een vraag die we elkaar heel vaak stellen, vaak meer uit beleefdheid dan echte interesse. Bij baqpaqr is het steeds de belangrijkste vraag. Het is de rode draad door onze routes heen: jouw welzijn in brede zin. En daar moet je soms gewoon de tijd voor nemen. Het gaat om tijd en aandacht.

Orde of chaos

Je gevoel is al een goede graadmeter. Als je op de juiste weg zit ervaar je waarschijnlijk rust, vrede en orde. Zit je niet op de juiste weg, dan ervaar je waarschijnlijk onrust, onvrede, misschien zelfs frustratie en chaos. Of ergens er tussenin. In Nederland zijn de cijfers rond geestelijk (mentaal) en lichamelijk welzijn in ieder geval verontrustend.

Hoofd, hart en handen

Bij baqpaqr nemen we de complexe interactie tussen hoofd, hart en handen als basis voor welzijn. We bieden een aantal routes aan om deze drie belangrijke onderling verbonden ’functies’ van jou als mens (weer opnieuw) op elkaar af te stemmen. Het concept van hoofd, hart en handen helpt om de self-science benadering van baqpaqr te begrijpen:

  • hoofd: ervaren, denken en ordenen
    Dit vertegenwoordigt het rationele aspect van self-science. Het gaat om het verkennen van je gedachten, kennis en vaardigheden. Het omvat het stellen van vragen, kritisch denken, zelfreflectie en het vergaren van zelfkennis.
  • hart: voelen, willen en kiezen
    Dit verwijst naar het emotionele aspect van self-science. Het gaat niet alleen om het begrijpen van je emoties, gevoelens, waarden, overtuigingen en verlangens, maar ook wat spanning, stress of zelfs angst veroorzaakt.
  • handen: handelen en creëren
    Dit staat voor het praktische aspect van self-science. Het gaat om het toepassen van wat je hebt ontdekt in de echte wereld. Dat vertaalt zich naar het experimenteren richting haalbare ritmes en patronen.

Doelgroep

Onze methode is bedoeld voor iedereen die op deze manier zijn welzijn wil onderzoeken. We bieden onze diensten aan via organisaties aan de rechterkant. Lees die even goed en kijk in welke je je herkent. Daarna volgt de tweede essentiële vraag.