#2 | Waar sta je?

Een backpacker…

Bijna alle foto’s op deze website zijn van bijzondere mensen. Het zijn niet zomaar reizigers, het zijn ‘backpackers’. Wat zijn dat voor mensen? Volgens ChatGTP:

Wat is een baqpaqr?

“”Een ‘backpacker’ kan worden omschreven als een persoon die reist met een beperkt budget, vaak met een rugzak, en die meestal verblijft in goedkopere accommodaties zoals hostels of gasthuizen. Backpackers reizen vaak voor langere periodes en zoeken naar culturele ervaringen, avontuur, en de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Ze staan bekend om hun flexibele en avontuurlijke instelling, vaak plannen ze hun reis niet te strikt en staan ze open voor onverwachte ervaringen en ontdekkingen. Hun reisstijl wordt gekenmerkt door een mix van zelfstandig reizen, gebruik maken van openbaar vervoer, en soms deelname aan georganiseerde tours of activiteiten.” (bron: ChatGPT).

Eigenschappen van een baqpaqr

Je had het waarschijnlijk al door: Van dit type reiziger hebben we onze naam ‘baqpaqr’ afgeleid. De belangrijkste eigenschappen van een baqpaqr zijn in ieder geval dat ze langere tijd in beweging zijn, open-minded en vooral nieuwsgierig zijn. Hopelijk ben jij dat ook. In onze routes kruip je in de huid van een ‘baqpaqr’ en bepaal je waar jij staat in het leven. Dat moeten we even uitleggen.

Het leven als een reis

Het leven kun je zien als een reis. Je verzamelt als mens eindeloos veel ervaringen en maakt talloze keuzes. Daar zijn je hoofd, hart en handen heel druk mee. En dat levert een pad, een weg op. Een unieke weg. Jouw weg. Het beeld van een reis is gewoon een krachtige en rijke metafoor om het leven te begrijpen en te verbeelden, omdat het de complexiteit, dynamiek en diversiteit van het menselijk bestaan recht doet.

De vertaalslag die baqpaqr maakt om het samenspel van hoofd, hart en handen in beeld te krijgen is die van een uitrusting op je reis:

  • een rugzak
  • een kaart
  • een kompas
  • een koers

Jouw kaart

We hebben een aantal routes uitgestippeld om als een echte baqpaqr een kaart, kompas en een koers te ontwikkelen die recht doen aan jouw unieke reis. Het antwoord op de vraag waar je staat start in de baqpaqr methode met het jezelf letterlijk in kaart brengen. Daar komen we straks nog even op terug. Het is tijd voor de derde vraag. Een vraag die het hart vormt van elke route…